Volgermeerpolder wint Gouden Klinker

16-12-2011

Nieuw park Volgermeerpolder wint Gouden Klinker

15 december 2011
 - 
Marchien Spier

De Volgermeerpolder in Waterland, Amsterdam Noord, heeft de Gouden Klinker 2011 gewonnen voor het beste gerealiseerde plan voor de Amsterdamse openbare ruimte. Klaas Jan Wardenaar van bureau Vista, die het landschappelijk ontwerp maakte, heeft woensdagavond 14 december de prijs in ontvangst genomen. Het project betreft de herinrichting van de polder met water en natuur in samenhang met de sanering van de zwaar vervuilde grond. De prijs werd uitgereikt door Dirk de Jager, portefeuillehouder van Stadsdeel West.

De jury bestond uit ir. Eric Luiten (landschapsarchitect), Ronald Hooft (ontwerper en Het Parool) en Bob Witman (de Volkskrant). Zij kozen voor Volgermeerpolder vanwege de "toevoeging van hoogwaardige openbare ruimte die voorheen ontoegankelijk was". De jury heeft de winnaar uit 3 genomineerden gekozen. In totaal waren er 8 inzendingen.

Artist impression Volgermeerpolder, bureau Vista

Trots

Volgens de jury hadden de 2 andere genomineerden (Van Beuningenplein van Dijk&co / ConcreteAA / Carve en Mercatorplein van Atelier Quadrat) ook kunnen winnen. De inzendingen waren van hoge kwaliteit. Volgens de jury mag "Amsterdam trots zijn op alle 8 projecten".

Gouden Klinker

De Gouden Klinker wordt eens in de 2 jaar uitgeloofd door het ORlab, het Openbare Ruimte-platform van 4 Amsterdamse gemeentelijke diensten (DRO, DIVV, OGA en IBA). De prijs is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Gouden Klinker kunt u contact opnemen met Guus Knibbeler van de Dienst Ruimtelijke Ordening (020-552 7790); g.knibbeler@dro.amsterdam.nl).

bron: http://www.dro.amsterdam.nl/over_dro/orlab/item-/nieuw-park/